Σχετικά με εμάς

Η εταιρία OpenIT είναι μία δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2008 και στοχεύει στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και προϊόντων στον τομέα της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών.

Η OpenIT προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες ανάπτυξης λογισμικού προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής ενός λογισμικού: από την ιδέα, την ανάλυση των απαιτήσεων και την παραγωγή πρωτότυπων έως την δημιουργία και την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης λύσης.

Βασικοί τομείς δραστηριοποίησης της εταιρείας είναι:

  • η ανάπτυξη λογισμικού επιχειρήσεων
  • η ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά Android και iOS
  • η ανάπτυξη εφαρμογών ηλεκτρονικής μάθησης
  • η υλοποίηση ολοκληρωμένων λύσεων IoT.

Παράλληλα, η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων για διάφορους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, όπως το fastphotos.gr (ecommerce πλατφόρμα για φωτογράφους), openkiosk.eu (digital signage πλατφόρμα για διαδικτυακή διαχείρισης διαφημιστικού υλικού), newsapp.gr (εφαρμογές online press) και hotelapp.gr (mobile εφαρμογές για ξενοδοχεία) αποδεικνύει την στόχευση της εταιρίας σε απευθείας παροχή λύσεων στο ευρύ κοινό.

Η OpenIT διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία ιδιαίτερα στην ανάπτυξη εφαρμογών κινητών για έξυπνα τηλέφωνα έχοντας αναπτύξει περισσότερες από 20 εφαρμογές κινητών για τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα. Οι περισσότερες εφαρμογές κατατάσσονται σε υψηλές θέσεις στα ελληνικά καταστήματα εφαρμογών για iOS συσκευές και Android τηλέφωνα. Ειδικότερα, το iAFM, μια iOS και Android εφαρμογή έχει περίπου 50.000 μεταφορτώσεις (downloads) στο Ελληνικό κατάστημα εφαρμογών της Apple (Apple Store) και στο κατάστημα εφαρμογών της Google (Google Play Store) και κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας «Επιχειρήσεις». Επίσης, η εφαρμογή για κινητά Cretan Beaches έχει περισσότερες από 20.000 μεταφορτώσεις και στα δύο καταστήματα.

H OpenIT έχει επίσης εμπειρία σε τεχνολογικές λύσεις IoT. Το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της συμμετείχε στην ανάπτυξη του πρωτοτύπου του Openichnos, ενός ολοκληρωμένου συστήματος έξυπνης διαχείρισης στόλου. Το Openichnos περιλαμβάνει μία ενεργειακά αυτόνομη συσκευή εντοπισμού θέσης με παγκόσμια κάλυψη η οποία αποτελεί ταυτόχρονα IoT gateway, υιοθετώντας τεχνολογίες που βασίζονται σε αισθητήρες βάσει των οποίων παρέχει επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τις μπαταρίες, τα καύσιμα και τις καιρικές συνθήκες.

Η εταιρία OpenIT έχει επίσης σημαντική εμπειρία στις συνεργασίες έρευνας και εκπαίδευσης πάνω σε συστήματα υπηρεσιών. H σταθερή συνεργασία των στελεχών της OpenIT με κορυφαία ερευνητικά εργαστήρια και ομάδες αναγνωρισμένης ερευνητικής αριστείας σε παγκόσμιο επίπεδο έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια μέσω της συμμετοχής της σε σημαντικό αριθμό έργων και προγραμμάτων στα πλαίσια του Horizon2020 και των προσκλήσεων της ΓΓΕΤ, δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα ανάπτυξης νέων προϊόντων, ως παράγωγα της έρευνας και καινοτομίας που εφαρμόζεται καθημερινά σε αυτά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο